Te Koop aangeboden

Tijdens de EOC Traditionele Schepen Beurs zullen er verschillende schepen te bezichtigen zijn die te koop zijn. Hieronder vindt u meer informatie over deze schepen. Kom vooral langs in het tweede weekend van november voor en stap aan boord van misschien wel uw volgende avontuur! 

Albatros

Ontwerp : v/d Stadt, Cees v Tongeren
Bouwer : Vels & Scholten
Jaar : 2006
Type : Gaff-cutter
Afmetingen
L.O.D. 12,5 mtr.
LWL 11,9 mtr.
LOA 16,9 mtr.
Breedte 3,8 mtr.
Diepgang 1,45 / 1,95 mtr.
Doorvaart Hoogte 17,1 mtr.
Displacement 10,5 tons

De Albatros is een jacht dat gebouwd is naar de wensen van de huidige eigenaar. Na vele jaren zoeken naar het juiste rompje, heeft de heer Scholten ervoor gekozen om samen met J. Velsen zelf een jacht te gaan bouwen.

Van Stadt Design heeft voor de tekeningen gezorgd die gebaseerd zijn op de combinatie van een jaren 30 jacht en een de eigenschappen van een Bristol pilot cutter.

Aphrodite / Verkocht onder voorbehoud

Bouwer : Scheepswerf Barkmeijer, NL- Briltil
Jaar : 1903
Type : Dektjalk
Afmetingen
L.O.D. 19,70 mtr.
Breedte 3,82 mtr.
Diepgang 1,02 mtr.
Doorvaart hoogte 3,2 mtr. alles plat
Displacement 35 tons

Voormalig binnenvaart vrachtschip, type Dektjalk, dat is omgebouwd tot een eenvoudig Varend Woonschip. Van origine gebouwd om Turf te varen maar vervolgens in de zand vaart terecht is gekomen. De huidige eigenaar heeft het schip sinds 1971 in bezit, hij heeft eerst aan boord gewoond en gebruikt haar nu als recreatie schip waarmee vele evenementen worden bezocht. Voorzien van een ruim achterdek, nette stuurhut, in het ruim een salon met open keuken, 2 hutten, toiletruimte en verder naar achteren een berging, werkplaats en een ruime machinekamer. Het schip is zeer geschikt om lange reizen mee te maken naar bijvoorbeeld België, Frankrijk, Duitsland en natuurlijk komt ze ook in Nederland goed tot haar recht. Het schip is niet certificaat plichtig waardoor ook de Duitse Rijn en verder te bevaren is.

Hugo

Bouwer : Scheepswerf v/h Botje Ensing & Co, NL-Groningen
Jaar : 2006
Type : Gaff-cutter
Afmetingen
LOA 18 mtr.
Breedte 5,2 mtr.
Diepgang 2,35 mtr.
Doorvaart Hoogte 4,6 mtr.
Displacement 102m3

Een unieke kans om een echte Stoomsleepboot te bezitten. Deze boot is vrijwel geheel gerenoveerd met onder andere een nieuwe ketel (2005). In 2018 is de stoomketel en zijn de appendages door Lloyds gekeurd. Een echte machinekamer met onder andere een generator, lenspomp en dekwaspomp op stoom. Voorzien van een net vooronder en een achteronder met 2 slaapplaatsen is deelnemen aan evenementen uitstekend mogelijk. Voorzien van een CBB certificaat maakt het mogelijk om ook na eind 2018 te blijven varen. Een echte liefhebbersboot die vaargereed wordt geleverd. Deze boot heeft haar hele beroepsmatige periode als havensleepboot HUGO HEDRICH dienst gedaan in de haven van Hamburg in eigendom bij J.H. Steffen aldaar. In 1977 is ze naar Nederland teruggehaald door S.C. Heisse te Zaandam.

Vrouwe Rikje

Ontwerp :Scheepswerf De Goede, NL-Zwartsluis
Bouwer : Scheepswerf De Goede, NL-Zwartsluis
Jaar : 1896
Type : Dektjalk
Afmetingen
L.O.D. 19,98 mtr.
Breedte 4,65 mtr.
Diepgang 0,70 mtr.
Doorvaart hoogte 19,15 mtr.
Displacement 45 tons

Van origine als dektjalk gebouwd binnenschip dat vooral werd gebruikt om een kermis attraktie van plaats naar plaats te transporteren en in de rustige periode werd er bulk mee vervoerd. Hierdoor is het schip in een zeer goede staat gebleven en zeer strak. De verkopers hebben deze prachtige dame volledig opnieuw ingericht, voor bewoning en om te varen, waarbij ze het karakter van het schip zeer goed hebben behouden. Staat van onderhoud is zeer goed. Voorzien van 2x 2-persoons bed, ruime salon met open kombuis, badkamer, roef met zit en een achteronder. De techniek aan boord is netjes aangebracht. Dit is een schip waarbij een koper met een gerust hart aan boord kan stappen en direct mooie reizen mee kan maken en/of comfortabel aan boord kan gaan wonen.

Iselmar

Ontwerp :H & D de Goede te Zwartsluis
Jaar : 1902
Type : 2 mast klipper met fries hek
Afmetingen
L.O.D. 40,70 mtr.
Breedte 7,02 mtr.
Diepgang 1,30 mtr.
Doorvaart hoogte 27 mtr.
Displacement 210 tons

Zeilen & ondernemen, leven en werken op de Waddenzee Dat is, wat wij de afgelopen jaren met veel plezier hebben gedaan. We zijn er reuze trots op, dat de Klipper Iselmar, na bijna 20 jaar ondernemen nog steeds een heerlijk schip is om in dit mooie vaargebied je brood te kunnen verdienen! Wij hebben de afgelopen jaren niet bezuinigd op techniek en veiligheid, en hebben daardoor een schip wat zowel voor de crew, als de gasten goed voor elkaar is. Wij zijn nu toe aan de volgende stap: De verkoop van ons levenswerk.
Gasten zeggen over het varen met de klipper iselmar: De Iselmar is een mooi en verzorgd schip dat dik voor elkaar is! De prachtige houten vloeren en tafels, de mahoniehouten panelen... Alle bedden hebben de goede lengte, een heerlijk ruime en lichte salon...en dankzij de breedte van het schip is er meer dan voldoende "leefruimte”

Koop een COMPLEET schip Kijk op onze verkoopwebsite voor alles wat bij het schip en onze onderneming hoort!