Over

De eerste EOC-Traditionele Schepen Beurs is achter de rug. Wat een succes! 

De EOC-Traditionele Schepen Beurs is een nieuw initiatief dat georganiseerd wordt in Den Helder. De EOC Traditionele Schepen Beurs (EOC-TSB) streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor iedereen die iets met Traditionele Schepen te maken heeft. Maar wil ook toegankelijk zijn voor mensen die nog niet betrokken zijn bij traditionele schepen, maar die hier wellicht wel in geïnteresseerd zijn. De beurs hoopt een breed publiek aan te spreken van mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaan zeiler tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip in willen zetten. Van jongeren die dromen van het exploiteren van een schip tot oudere generaties die graag nog eens een reis met hun eigen jacht zouden willen maken, of hun kennis over willen dragen aan nieuwe generaties. Ook de jeugd die voor het eerst een zeilschool gaat bezoeken, of voor het eerst sponsoren gaat zoeken voor hun periode aan boord van een Tall Ship.

De tweede Traditionele Schepen Beurs zal plaats vinden op 10,11 en 12 november 2017.

 

tsb-2016-1

 

Klik hier voor de deelnemerslijst van de Eerste editie, met nummer en plaats op de beurs.

 

 

 

De Stichting
Om de EOC-Traditionele Schepen Beurs in leven te roepen is er een stichting in het leven geroepen om de continuïteit en waarde in de markt te waarborgen. De stichting Traditionele Schepen Beurs bestaat sinds 2016 en is in volle voorbereiding van de eerste EOC-Traditionele Schepen Beurs. De Stichting heeft geen winst oogmerk en zal zich alleen bezig houden met het opzetten en organiseren van de EOC-Traditionele Schepen Beurs.
Onze missie

Het vergroten van de bekendheid van de Traditionele zeilvaart / scheepsvaart in en vanuit Nederland.

Door de jaren heen zijn er schepen gekomen en er zijn schepen gegaan. Van handel of visserij, hebben zij nu een nieuw doel gekregen. Voor het ene schip is dit een museale status ter behoud van een stuk geschiedenis. Voor andere schepen is dit het opleiden van jonge mensen in de maritieme sector of het zeilen met avontuurlijke vakantiegangers. En sommige schepen zijn na lange omzwervingen weer teruggekomen in de vracht vaart.

Allemaal hebben zij een geweldig verhaal te vertellen en hoopt iedereen zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De EOC-Traditionele Schepen Beurs wil al deze initiatieven graag bundelen. Samen staan we sterker. Samen kunnen wij een geweldig beeld geven van wat er allemaal mogelijk is met ons varend erfgoed.

De EOC Scheepsverzekeringen heeft zich aangemeld als hoofdsponsor van de EOC-Traditionele Schepen Beurs. Dit vormt een solide basis voor een goede start van deze maritieme beurs.